Scrub, peeling of lyzing....

 

Scrub is de bekendste naam.

Een scrub is bedoelt om o.a. de dode huidcellen van de huid te halen.

Mede daardoor wordt de huid geactiveerd om nieuwe cellen aan te maken.

Een scrub bestaat uit schurende deeltjes, soms van plastic, suiker, zout, vermaalde pitjes enz.

Let op wat er in jouw scrub zit, plastic is bv. een groot nadeel voor het milieu. Zout heeft een uitdrogende werking en kan als hij te grof is, kan hij de huid beschadigen.

Dit laatste geld natuurlijk ook voor de pitjes.

 

Scrubben doe je 1 tot 2x per week. Je moet de huid niet over activeren, dit kan vervelende reacties geven. Ook is onze celdeling voor alle delen van ons lichaam bepaald, dus hoeveel keer hij zich kan delen in een mensenleven. Als je daar meer over wil lezen, dit heet de wet van Hayflick.

 

Wat doet een scrub voor jouw huid? Doe de volgende test:

Scrub 1 hand en spoel hem goed af en droog hem even. Plak daarna op beide handen een plakbandje en zie het verschil!

Je begrijpt dat door het scrubben ook je kostbare crème weer beter wordt opgenomen, hij hoeft niet eerst door die oude laag met celletjes heen.

 

Een lyzing kan bestaan uit voelbare scrubdeeltjes (pitjes), maar meestal is het alleen een dunne gel of crème. Hierin zit een verwekende stof, deze lossen de oude huidcellen op. Je masseert hier de huid dan ook niet met de cirkel vormpjes.   Meestal na 10 minuten kan je deze weer afspoelen.

 

Met een peeling wordt soms ook een scrub bedoelt. Maar ik bedoel hier een crème substantie, die je op het gezicht en decolleté aanbrengt. Als deze na enige tijd is ingedroogd, "gum" je deze van de huid. Dit kan dus niet in de badkamer waar de warme kraan al loopt, dan droogt hij niet) Deze lijkt het meest op de SPA granen peeling die ik geef in mijn behandelingen. Alleen heeft de granen peeling nog een ingrediënt, die de poriën extra schoon maken. Na deze peeling is je huid ontdaan van vuil en veel dode huidcellen waardoor er een gladde en zachte huid zichtbaar is, die uw huidverbeterende crème of masker uitstekend kan opnemen.

 

Dit is een foto van de granen peeling tijdens het in drogen. Deze wordt daarna d.m.v. een olie van de huid gescrubd.

 

 

 

 

 

 

Foto van mijn collega Nathalie Butter.