Waarom je huid reinigen?

Het is belangrijk om 's morgens en 's avonds je huid te reinigen met een melk en lotion of een wasgel en lotion.

 

'S morgens reinig je de huid omdat, gedurende de nacht geeft de huid vuil van binnenuit af naar buiten met het zweet. Dit zweet bevat ook talg, een vettige stof die je niet alleen met water van je huid kan reinigen. Vandaar dat het belangrijk is om daarvoor bv. een milde wasgel 's morgens te gebruiken, deze is ook makkelijk voor onder de douche. Met de lotion herstel je de pH waarde van de huid weer naar neutraal, zodat je zelf beschermende huidlaagje die op de huid zit actief blijft. Daarnaast hoeft je crème minder hard te werken om eerst het huidlaagje te herstellen en kan meteen zijn werk gaan doen, waar jij hem voor gekocht hebt.

 

Gedurende de dag heeft de huid bloot gestaan aan de vuile lucht, vieze vingers, e.v.t. make-up in combinatie met talg en zweet. Dit moet er natuurlijk weer af voordat je de kostbare crème weer aanbrengt. Reinig de ogen eerst met een milde remover voor je oog make-up, daarna breng je de melk op de huid aan en masseert hem rond met vochtige handen. Neem dit af met sponsjes, tissues of een warme natte washand of een gastendoekje (voor het verwen gevoel) en reinig de huid na met lotion. Zie je toch nog veel vuil op het watje van de lotion? Dan is het misschien zinvol om 2x te reinigen met de melk. Je crème kan namelijk moeizaam door het vieze laagje komen. En melk is voordeliger dan crème!

 

Voor het aanbrengen van de crème is het belangrijk dat je niet teveel gebruikt van een product, de huid kan toch niet meer opnemen dan hij nodig heeft. Vaak is ter grootte van een borrelnootjes al voldoende. Breng het meteen aan op je gezicht, wrijf de crème dus niet over je handen (daar heb je handcrème voor) en masseer de crème goed over het gezicht. Vergeet niet je hals en decolleté, deze verouderen het snelst! Gebruik de crème ook tot de harde randen van de oogkas. Hiermee voorkom je oog irritaties. Deze crème is te rijk voor onder de ogen. Gebruik altijd een oogcrème voor deze delicate huid.