Home » Zon verbrand & Zonallergie

SMEER UW HUID VEILIG IN TEGEN DE ZON!


Vroeger dachten we als zonaanbidder dat je eerst moest verbranden om vervolgens bruin te worden. Gelukkig weten we nu dat een teveel aan UV-stralen huidveroudering,  meer kans op pigmentvlekken en huidkanker veroorzaakt.

Nadelen van de zon:

  • UV B-straling zorgt ervoor dat de huid verbrandt, dit kan een veroorzaker zijn van huidkanker
  • UV A-straling breekt de elastine vezels af, zij geven de huid soepelheid en veerkracht. Het is vergelijkbaar met wat er met een gewoon elastiekje gebeurt dat in de zon ligt; binnen enkele dagen is het elastine kapot en verkruimelt het elastiekje. Weliswaar wordt er in de huid steeds nieuwe elastine aangemaakt om afgebroken elastine te vervangen, maar dit aanmaakproces neemt af bij het ouder worden. Wanneer de afbraak groter is dan de aanmaak wordt de huid slap en ontstaan rimpels. Herkenbaar, de huid aan de onderkant van uw arm heeft minder rimpels dan de bovenkant
  • UV-straling veroorzaakt soms vlekkerige pigmentafwijkingen van de huid. Melasma (zwangerschapsmasker) is een voorbeeld hiervan
 
Voordelen van de zon
  • we worden er gelukkiger van, omdat zonlicht in het lichaam endorfine aanmaakt. Dit noemen we onze "gelukshormoontjes".
  • de aanmaak van vitamine D3 door zonlicht, dit is nodig om botweefsel aan te maken en hiermee wordt botontkalking tegen gegaan, dus zonder zon kunnen we niet.
  • UV-straling heeft, mits goed gedoseerd, een ontstekingsremmende werking op de huid.
 

Zonnefilters         

S.P.A. bevat geen beschermende zonnefilters.

 

Bruinen

De huid beschermt van nature door te verdikken en geleidelijk bruin te worden. Bij het bruin kleuren van de huid wordt melanine aangemaakt,  melanine (pigment) voorkomt dat je verbrandt. Hierdoor wordt de kans op het ontstaan van schade aan het DNA sterk verminderd. Dit proces kennen wij als 'bruinen'. S.P.A. maakt van dit principe gebruik.
Mensen die moeilijk pigment aanmaken (zeer blonde mensen of mensen met rood haar) zijn dus nauwelijks in staat die beschermende pigment-paraplu te vormen en hebben dus een veel groter risico op het krijgen van huidkanker dan mensen die wel makkelijk bruin worden of die van nature al een donkere huid hebben. Toch kunnen ook zij met behulp van S.P.A. producten een bepaalde mate van bruining bereiken.

 

Om toch te kunnen genieten van de zon

De zonnelijn van S.P.A. is te verdelen in producten voor het gezicht en voor het lichaam. De verdeling kan verder gemaakt worden in producten die je gebruikt vòòr dat je een zonnebad neemt en voor ná de zon. De producten van S.P.A. bevatten etherische oliën (e.o.), deze hebben het vermogen om door alle huidlagen te dringen. Dat betekent dat ze ook de melanocyten bereiken die hierdoor worden gestimuleerd. Concreet gezegd, de huid kleurt wordt geactiveerd om sneller te bruinen en die kleur bruin is een natuurlijke bescherming tegen de zonnestralen. De e.o. activeert zowel het bruin worden en beschermt tegen dehydratie en veroudering van de huid.

Sneller bruin, zonder extra zon!


LES GAVOTS

zonbescherming met filter

Heb je geen tijd om een natuurlijke bescherming op te bouwen? Kies dan voor de LG zonbescherming met fysische filters, deze worden niet opgenomen door de huid en zijn daardoor veilig en bieden een betere bescherming. Ze bevatten zinkoxide en/of titaniumdioxide. Ze worden ook wel ‘zonnebrand op mineralenbasis’ genoemd. (Deze zijn niet afkomstig van de petrochemische industrie). Ze blijven óp de huid liggen waardoor de UV-stralen worden gereflecteerd. Het nadeel is dat het een wat witte waas op de huid achterlaat. Laat de zonbescherming geen witte waas achter, dan zitten er kleine (nano) deeltjes in die in de bloedbaan terecht komen. De risico’s hiervan zijn nog onbekend, maar er is mogelijk een link met kanker.                            

Totale bescherming of de melding van een sunblock mag niet meer voorkomen op de producten. Géén enkel product biedt namelijk 100% bescherming tegen de zon. Om maximaal gebruikt te maken van de beschermingsfactor die genoemd staat op het product, moet royaal gesmeerd worden. Zonbeschermings producten zijn ongebruikt twee à drie jaar houdbaar en na opening twaalf maanden. Als de verpakking open is geweest of als de crème in de zon heeft gelegen, loopt de beschermingsfactor terug.  Tegenwoordige wordt de zonnefactor als volgt aangeduid: met lage bescherming (UV B 6-10), middelmatige bescherming (UV B 15-25), hoge bescherming (UV B 30-50).


 

Aftersun

  • Gel Hydratant Après Soleil Visage 50 ml                                                        - kalmeert en hydrateert de huid na het zonnebad                                        - ze wordt snel door de huid opgenomen en geeft een fris gevoel
      - voor de man ook een heerlijk product voor na het scheren

 

  • Le Soleil Après  Les Gavots 

      - hydrateert sterk!
      - kalmeert direct de huid en gaat beschadiging door de zon tegen
      - ook voor kinderen

Voorkomen van zonne-allergie

Al heel vroeg in het voorjaar (februari) starten met  TT30.  Vaak geven een te olie rijk (zonne)product ook meer kans op zonneallergie.

Sneller bruin worden

Synergie Bain Accélération Bronzage en Lyophruit Bronzage. Deze producten zijn er op gericht om van binnenuit het pigment te activeren. Op deze wijze wordt de abnormale huidreactie op een normaal ‘zoncontact’ van de huid vertraagd of zelfs voorkomen.