Wat is Demeter

Wat is Demeter

Wat is Demeter ?

Het keurmerk ontleent zijn naam aan de Griekse godin Demeter, die staat voor vruchtbaarheid en het begin van leven. De biologisch-dynamische (BD) landbouw is gebaseerd op een landbouwcursus die de antroposoof Rudolf Steiner gaf aan het begin van de twintigste eeuw. Het keurmerk zelf stamt uit 1828. Met de biologisch-dynamische landbouw wilde Steiner een antwoord bieden op de gangbare landbouw waarbij de gebruikte methodes zoals chemische bestrijdingsmiddelen, genetische manipulatie en antibiotica voor dieren, roofbouw plegen op de aarde en langzaam maar zeker de vruchtbaarheid ervan verminderen en uitputten. De producten worden zo verbouwd, dat ze op ‘t juiste tijdstip tot bloei of rijp zijn en dan worden ze ook pas geoogst.

 

Provida Organics

Provida is een ervaren familiebedrijf dat al meer dan 30 jaar pure natuurcosmetica produceert. De grondstoffen komen veelal uit biologische landbouw of uit eigen Provida bio Demeter landbouw! De producten worden ontwikkeld in een eigen geavanceerd laboratorium.

 

Pure biologische grondstoffen zijn de basis. Voor alle producten van Provida geldt:

- Min. 95% van de plant

- Ingrediënten komen uit biologische Demeter landbouw 

- Geen genetisch gemanipuleerde grondstoffen

- Geen nanotechnologie

- Geen synthetische kleur en geurstoffen

- Geen minerale oliën, paraffine of andere aardolieproducten

- Geen siliconen en parabenen

- Geen ingrediënten van dode dieren of van massaproductie.

+ Al meer dan 30 jaar dierproefvrij

Categorieën:

behandelingen & tarieven, huidproblemenproducten, zonder slechte stoffen, Provida

Tags:

#beautywithinpurmerend #skinencare #beautybyerna #beautysalon #schoonheidssalonpurmerend #huidspecialist #demeter #biologisch #natuurlijk #provida #natuurlijkeproducten #biologisch #biologischelandbouw #biologischdynamisch