Als slapen niet zo gewoon is

Je slapen verbeteren?

Heel veel mensen hebben slaapproblemen, vraag maar eens om je heen. De een kan niet inslapen, de anders is weer super vroeg wakker.

Voor jou deze tips voor een betere nachtrust.

Wanneer slaap je goed?

Dan heb je 4 NREM fases en 1 REM slaap face gehad in 1 nacht.

Hoe werkt dat dan?

REM is de afkorting van Rapid Eye Movement. Vertaald ”snelle oog bewegingen”. In deze fase droom je en beweeg je meer. De NREM slaap is het omgekeerde, dus meestal een droomloze slaap met weinig bewegingen.

Waarom is goed slapen belangrijk?

Je geest gaat de dag verwerken en slaat alles op in je geheugen, bij slaap tekort kan je problemen krijgen met je geheugen. Je lichaam herteld het meeste in de nacht, dit is o.a. goed voor je immuunsysteem en celherstel.


Wil jij je slaap ondersteunen?

1. Kies voor gezond eten

Eet niet tekort, maar ook zeker niet teveel. En dan nog "verkeerd" eten, we weten allemaal ondertussen wel dat pakjes en zakjes veel toevoegingen bevatten die geen voordelen hebben voor onze vertering en onze gezondheid. Biologisch heeft de voorkeur.

2. Relax

Hoe druk is jouw dag? Veel memo's en dingen die je nog moet doen? Alsmaar doorgaan geeft een adrenaline rush, helaas een anti-slaap hormoon. Zit jij de hele tijd op je telefoon  "voor de ontspanning"? Moet je nog even een serie kijken op tv, toch weer laat geworden...

Ga jij op je werk in de pauze even een ommetje maken? Even een frisse neus halen....maak er een gewoonte van. Na 21 uur niet meer op je telefoon of tv kijken geeft rust in je hoofd. Ga op tijd naar bed, doe misschien nog even een mediatie oefening om alles te kunnen loslaten. 

 

3.  Beweging

We zitten heel wat op een dag, op de bank, achter ons bureau, in vergadering, tv kijken, computeren en eten. We zijn niet gebouwd om alleen maar te zitten, dan worden we stram in de spieren en onze vaten krijgen te weinig doorbloeding. Nu kan niet iedereen aan top sport doen en dat hoeft ook niet. 30 minuten is voldoende, denk aan een klein ommetje op eigen tempo of op een hometrainer?

 

4. Wat is jouw slaap omgeving

Douche niet voor slapen, dat maakt je vaak weer wakker. Gebruikt natuurlijke douche, bodylotions en crème. Synthetische stoffen kunnen je hormoon balans verstoren, dus slaap in en onder katoen. Zorg voor frisse lucht, dus raam open.  

 

5. Alles al geprobeerd hierboven?

Er zijn een aantal essentiële oliën en supplementen, die echt kunnen ondersteunen. Iedereen kent natuurlijk lavendel. Maar de ene lavendel is de andere niet. Er zijn verschillende soorten en ook de productie is verschillend. Alles is 100% lavendel, ook als de hele plant er in wordt verwerkt. Deze olie heeft natuurlijk minder werkstoffen dan een olie waarin alleen de bloemen in verwerkt zijn. lees de blog over lavendel kwaliteit.

 

Waarom ondersteunt lavendel slaap?

Linalool en Linalyl Acetate zijn de stoffen in lavendel die ervoor zorgen dat je makkelijker in slaap valt en doorslaapt.

Nou kan het zijn dat je niet van lavendel houdt, geen probleem er zijn bijna 200 verschillende planten soorten die linalool produceren, waaronder kruiden en muntplanten, laurier-achtigen en berken. DoTERRA oliën die veel linalool bevatten zijn o.a. LavenderClary SageBasilicumCilantro, en Coriander

 

* Dit product is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of welke ziekte dan ook te voorkomen. Bij ziekte dien je altijd een arts te raadplegen.