Waarom een diffuser gebruiken?

Waarom een diffuser gebruiken?                               

  • voor de fijne geur
  • slaap bevorderend
  • ondersteuning van emoties
  • ondersteunend voor jouw gezondheid 
  • luchtkwaliteit herstellen
  • de droge huid helpen verbeteren


Geur
Je kan hem inzetten als geur verdrijvend bij geuren van eten, dan zijn de citrus oliën fijn om te gebruiken. Of gewoon omdat je het een fijne geur vind, denk aan een fijne lavendel, sinaasappel of een warme kaneel.

Slaap bevorderend 
Doe de lavendel of air in de diffuser naast je bed om je nachtrust te bevorderen. Je kan hem al eerder aanzetten zodat de geur in je slaapkamer hangt of je laat hem gedurende de nacht lekker aanstaan. Vooral fijn voor de slechte doorslapers.

Emoties
Geuren werken op je emoties en kunnen je gedachte terug in de tijd laten reizen en ook mooie herinneringen naar boven halen en dus een fijne emotie. Zoals oma die naar lavendel rook of de appeltaart uit je mams keuken.
Zelf haal ik altijd even mijn hand door lavendel struiken, het geeft mijn een soort zen gevoel.


Gezondheid
Er zijn verschillende oliën die jouw immuunsysteem,  luchtwegen en nog veel meer kunnen ondersteunen. Door ze in te ademen doen ze direct ook hun werking.


Luchtkwaliteit
De luchtvochtigheid is ook heel belangrijk voor je gestel maar ook voor je omgeving. Ik word bv. Heel statisch als de luchtvochtigheid afneemt en dan kan ik aardige bliksems doorgeven. Citroen, silver spar en wierook zijn gezond voor de luchtkwaliteit. Lees ook de blog over luchtkwaliteit.

Droge huid 
Je huid wordt droger van de verwarming die we nu weer veel aan hebben. We houden ook de ramen meer dicht, waardoor er minder vochtige lucht naar binnen komt. Een droge huid laat dan kleine barstjes of wel craquelé zien. Ook zie je mede door de mondkapjes ook wat meer gerstekorrels of zelf Maskne. Deze acne ontstaat door schuring, teveel of tekort vocht onder het mondkapje. Lees ook de blog over Maskne.