Pepermunt en je haar

Pepermunt is zo veelzijdig!

Voor jouw heb ik hem even uitgediept voor jouw voor met je haar. Zelf gebruik ik hem regelmatig als toevoeging aan mijn shampoo, tegen een kriebelende hoofdhuid of als je pijnlijke gevoelens in je hoofd hebt. Extra lekker effect is om je douche steeds een beetje kouder te zetten. Geeft echt zo'n lekker verfrissend gevoel!

 

Haarverbetering
Deze mooie olie kan op een natuurlijke manier beschadigd haar herstellen. Daarnaast voed en verdikt hij de haren zelf ook. Heb je een geïrriteerd hoofdhuid met schilfertjes, dan zal hij de hoofdhuid ook ondersteunen en kalmeren om dit te verminderen. Voeg hem toe aan je shampoo om dunner wordend haar te voorkomen.

 

Minder last van beestjes
Kleine beestjes zijn niet zo'n liefhebber van de de pepermunt olie. Dat geldt voor kleine beestjes op de grond, als de spin, de mier, de mug en ook de luis. Die komen we we ook in het haar tegen, helaas! Combineer hem met Tea Tree in je shampoo of maak een spray. 

Hoofdhuid herstel
Hij remt de geïrriteerde gevoelens van de hoofdhuid, remt roodheid en heeft een kalmerend effect op ontstoken plekjes op de huid. Dit is extra fijn voor sneller herstel, als je toch teveel hebt gekrabd.


Pijnlijk hoofd
Heb je (jouw vrouwelijke periode en heb je) last van een pijnlijk hoofd? Dan heeft hij een remmende werking op deze gevoelens. Zelf gebruik ik hier meestal een roller met de pepermuntolie voor en daarbij de pepermunt in mijn shampoo. Mocht je last van "haarpijn" hebben (haar te strak gedragen of is je haar te lang) is dit ook een fijne remedie.


Verkoelend 
Zoals ik hierboven al beschreef, heeft hij zo'n fijn verkoelend effect op de hoofdhuid. Dus ook als je last hebt van de zomerse warmte of je kan slechter je warmte kwijt, is dit een fijne olie om in een spray te maken. Al denk ik dat een douche met de verkoeldende mix van pepermuntolie in je shampoo het meeste effect.

 

Hoe te gebruiken:

  • 5ml roller met 4 dr. pepermunt olie en aanvullen met een basisolie, ik gebruik gefractioneerde kokosolie.
  • Mix met je shampoo, start met 2 dr. in een handje shampoo. Je kan gewenst altijd later meer toevoegen. Tegen beestjes voor je ook nog 2dr. Tea Tree erbij.


Let op! Denk om je ogen, die vinden pepermunt niet zo fijn!