Basis routine

Welke producten heb je nu écht nodig?
Kies voor deze basisroutine, als meer wensen voor je huid hebt kan je deze verder uitbreiden. Voor een goed resultaat adviseer ik je om deze routine dagelijks,                         ’s ochtends en ’s avonds uit te voeren.

Ja, ook in de ochtend! In de nacht is je huid alles aan het verwerken van de dag en gooit dan alle vuil, rest producten en teveel aan talg uit de huid. Dus gebruik ook een reiniger voor de ochtend en niet alleen water. Vetten kan je nu eenmaal niet alleen met water verwijderen. (Dat lukt met een jus-pan ook niet)


Stap 1: Gezichtsreiniger 

Een gezichtsreiniger verwijdert op een milde manier vuil, overtollig talg en make-up. Je huidverzorging wordt beter opgenomen door een een schone huid.

 

  • Een heerlijke verfrissende wasgel, die bv. erg makkelijk onder de douche te gebruiken is.
  • Een milk kan je het beste gebruiken als je foundation gebruikt, deze kan dat beter verwijderen. 

Lotion om na je reiniging de laatste vuil deeltjes van je huid te halen. Maar nog belangrijker je hersteld de huid in zijn balans. Hierdoor hoeft je crème minder werk te doen om je huid te herstellen. Hij kan meteen zijn werk gaan doen, waar jij hem voor hebt uitgekozen. 

 

Stap 2: Scrub of lyzing

Eerst je huid reinigen, daarna gebruik je de scrub, deze verwijdert overtollige dode huidcellen, pakt problemen zoals zonneschade, rimpels, mee-eters en puistjes aan en laat je huid stralen. Lekker afnemen met warme vochtige doeken of voor de snelle dame, erg makkelijk om onder de douche te doen. 
Een scrub gebruik je op een vochtige huid en kan gebruikt worden voor bijna alle huidtypen. De lyzing kan zelfs voor een gevoelige huid, ook de actieve* huid met mee-eters en/of puistjes.

* Als je puistjes met kopjes op de huid hebt, ga je niet scrubben!
Dan zou je al de ontstekingsvloeistoffen over je huid verspreiden.

 

Stap 3: De verzorging voor de Dag
Voor overdag gebruik je een moisturizer eventueel met een SPF. De dagcrèmes in mijn salon hebben standaard ongeveer een SPF6. Wil je meer bescherming dan is er ook de BB crème. Deze heeft SPF15. Als je echt langer op een terrasje gaat zitten of naar het strand gaat  gebruik dan een zonbeschermer. Dit is nodig tegen schadelijke uv-A- en uv-B-stralen die huidveroudering, rimpels, (bruine) vlekjes en andere huidproblemen veroorzaken. 

Stap 3: De verzorging voor de Nacht
In de nacht krijgt de huid de meeste tijd om op te nemen, overdag beschermt hij de hele dag de huid. Voor de nacht gebruik je de meest herstellende ingrediënten. Een nachtcrème bevat antioxidanten en huidherstellende ingrediënten die helpen om je huid barrière te versterken en vochtverlies tegen te gaan. Breng deze in de avond na de reiniging van je huid.

Heb je huidproblemen?

Dan zijn de bovenste 3 stappen het eerste waar je aan moet werken. 

 

Download de gratis tips ter ondersteuning van jouw huid