Slecht in slaap komen?

SLECHT IN SLAAP KOMEN?

 

😴Trek sokken aan

😴Rol lavendel op je voeten

😴Neem een 1/2 uurtje eerder een kop Sterrenmunt Thee

 

Waarom is het slim om sokken aan te doen?

Zelf had ik het al jaren ontdekt, dat ik sneller in slaap kwam met sokken aan. Zelf is de warme zomers. Ik trek dan sokken aan die comfortabel zitten en makkelijk uit te schoppen zijn 🤣 

Maar waarom dat 't goed werkte, heb ik pas geleden gelezen in het onderstaande stukje:

Het onderzoek van de psychiatrische kliniek van de Universiteit van Zurich bevestigt dit: het blijkt namelijk dat wanneer je met sokken aan slaapt, je veel sneller in slaap valt. Zij ondervonden dat het dragen van sokken in bed ervoor zorgt dat er een signaal naar je hersenen wordt gestuurd dat het tijd is om te slapen. Je bloedvezels in je handen en voeten worden hierdoor geopend, waarna je lichaam opwarmt en je hersenen een seintje krijgen om je lijf voor te bereiden op het slapen. Trek dus lekker die warme sokken aan voor je vanavond je bed in duikt.(artikel van Gezond.NU)

 

Waarom lavendel?

Lavendel werkt rustgevend op ons lichaam, door hem in te ademen, te masseren of te rollen op de huid.

Verder is lavendel één van de beste met het ondersteunen van angstverminderende en ontspannende gevoelens binnen de aromatherapie. Lavendel is een veelzijdige olie, zowel lichamelijk als geestelijk heeft hij deze kalmerende en ontspannings ondersteunde werking. Daarnaast heeft hij ook een kramp verminderende werking, wat fijn is om het lichaam nog meer rust te geven. 

 

Sterremunt thee?

Je kan ook lavendel thee maken, maar gebruik een thee die ontspant.

in de sterrenmunt thee zit soms ook zoethout, als je een hoge bloeddruk hebt kan je deze beter niet gebruiken. Of zoek er eentje op zonder de zoethout.


Sweet dream 😴😴😴😴

 

Lees ook: