Fruit in je water gezond?

Voor de meeste mensen geld, dat ze meer moeten drinken. Maar voor de meeste mensen is dat een straf, smakeloos zeggen ze dan. Je kan natuurlijk fruit aan je water toevoegen. Het staat heel gezellig, maar hoe gezond is dat eigenlijk?

 

Om jouw lichaam te ondersteunen in zijn gezondheid is water en voeding belangrijk. Drinken van vocht is belangrijk voor de afvoer van het lichaam en het vochtbalans. Maar als je daar allerlei smaakjes met suiker aan toevoegt levert het geen voordelen voor jou lichaam op.

 

Nu deed ik wel fruit toevoegen aan mijn water, ziet er ook zo gezellig uit. Maar zo’n schijfje citroen of een paar frambozen lever niet veel vitaminen op per glas. En citroen is ook nog super slecht voor het glazuur van je tanden. Je kan dus beter een stuk fruit eten, extra vezels voor je darmen en meer vitamine en mineralen opname. Kies voor onbespoten biologisch fruit. Lukt dat niet, leg je fruit dagen even in water met een druppel On-Guard. Lekkere smaak toevoeging en het verminderd de bestrijdingsmiddelen.

 

In de ochtend begin ik met een glazen bidon met een paar druppelscitroen. Glas omdat citroen plastics kan oplossen. Gedurende de dag drink ik meestal thee en zomers meer water, met daarin 1/8 druppel pepermunt, een druppel wild orange, green manderine en citroen.  

Deze oliën hebben naast hun heerlijke smaken ook nog voordelen voor het lichaam. Citroen ondersteund de afvoer van toxische stoffen.Pepermunt geeft een verfrissende werking, sinaasappel en mandarijn geven een gevoel van vrolijkheid. 

Welke ga jij uitproberen?