Pigment & vlekjes

Ouderdomsvlekken / Levervlekken / Zonnevlekken  

Wanneer je een echte zonneliefhebber bent of bent geweest en je huid regelmatig heeft laten verbranden, heb je een verhoogde kans op pigmentvlekken. Ze worden soms ook levervlekken genoemd, omdat de kleur daar zo op lijkt.

Hoe ontstaat een pigmentvlekje?

  • dit kan door een toename van het aantal pigmentcellen
  • door een grotere productie van het melanine (de bruine kleurstof in de huid)
  • erfelijke aanleg speelt een rol
  • slechte doorbloeding
  • hormonen (het zwangerschapsmasker)
  • ingrediënten in cosmetica (bv parfumstoffen, fruitzuren)
  • schaafwond, een te sterke peeling of laserbehandelingen                                                                                                Voor het goed behandelen van een pigmentvlek is het belangrijk om te weten hoe het komt dat er een pigmentvlek is ontstaan.

 

Hoe kan ik ouderdomsvlekken voorkomen?

  • huid van gezicht en handen een hoge beschermingsfactor te beschermen (of hele lichaam)
  • bescherm de huid met kleding en een petje
  • niet te veel in de zon of zonnebanken

 

Kunnen ouderdomsvlekken worden behandeld?

Ja, maar voorkomen is beter dan genezen. Pigmentvlekken kunnen behandeld worden maar dan moet je wel elke dag een hoge beschermingsfactor gebruiken, anders komt het pigment weer omhoog en komen ze dus terug. De salonbehandeling is erop gericht om het overtollige pigment als ware af te breken. De producten die ik gebruik zijn door hun samenstelling, hun ‘bouw’ en hun kwaliteit in staat om door alle huidlagen te dringen. Ook kijk ik naar de gehele huidconditie, want als deze verbetert, verbetert ook het resultaat van de anti-pigmentbehandeling.


Producten

De producten die ik gebruik voor de pigmentvlekjes hebben speciaal gecombineerde en samengestelde etherische oliën in een hoge concentratie. Ze worden alleen plaatselijk aan gebracht, voor het overige deel van de huid gebruik je de andere producten. 

 

Voor thuis gebruik zijn er verschillende producten

- vit C serum met Hyaluron van KRX
- brightening van doTERRA
 
Tijdens de gezichtsbehandelingen Intensief en Relax kan in overleg deze de-pigmentatie worden toegepast. Voor een sneller resultaat kan Aromabrasie, bindweefselmassage en coagulatie worden ingezet.
 

Let op niet alle vlekken zijn onschuldig!

Wanneer er twijfel is over een vlekje, moet je even langs de huisarts om hem te laten controleren. Soms kunnen ze ook kwaadaardig zijn en moeten ze door een dermatoloog worden behandeld. Klik onder op de pagina op foto's met voorbeelden van melanomen.