Zomer routine voor jouw huid

Reiniging

Kies voor een verfrissende cleanser die je huid grondig reinigt zonder uit te drogen. Zoek naar een milde formule die onzuiverheden en overtollig talg verwijdert, maar tegelijkertijd de natuurlijke balans van je huid behoudt. Een gel- of schuimende cleanser kan geschikt zijn voor de zomermaanden.


Antioxidantrijke serums

Bescherm je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-stralen en vrije radicalen, met antioxidantrijke serums. Vitamine C-serum is een populaire keuze vanwege zijn antioxiderende eigenschappen en het vermogen om de huid helderder en egaler te maken. Breng het serum aan na het reinigen van je gezicht en vóór het aanbrengen van je moisturizer.


Lichte, hydraterende moisturizer

Kies voor een lichte, hydraterende moisturizer die snel door de huid wordt opgenomen. Een gel- of gelcrème-formule kan verkoelend en verfrissend zijn voor de zomer. Zoek naar een moisturizer die niet-comedogeen is om verstopping van de poriën te voorkomen. 


 

Oogverzorging

Vergeet de tere huid rondom je ogen niet! Gebruik een oogcrème of -gel om de huid gehydrateerd te houden en tekenen van vermoeidheid, zoals donkere kringen en fijne lijntjes, te verminderen. Kies voor een lichte formule die snel absorbeert.


Zonbescherming 

Om jouw tere huid te bescherming tegen veroudering moet je altijd een bescherming dragen. Ga je 15 minuten in de zon, dan zou ik niet een bescherming gebruiken, maar de vit D opnemen die de zon jou geeft.

Voor een uurtje, dan kan je een BB crème gebruiken of een crème van Provida die van nature ongeveer een Spf 6-10 heeft.

Langer? Gebruik dat een zonnenbrandmet een Spf 30-50. 
De meningen verschillen over een Spf 50 of deze nu meer bescherming geeft dan een Spf 30. 
Zelf gebruik ik altijd een spf 50 voor mijn gezicht en decolleté, want dat is een dun velletje die je goed moet verzorgen.