Luchtvervuiling slecht voor je huid?!

Luchtvervuiling slecht voor je huid?

 

Over de hele wereld bestaat er luchtvervuiling. alles wat wij doen geeft luchtvervuiling. Denk aan productie van allerlei goederen, wegverkeer, gassen. Maar ook al dichtbij in de producten die wij gebruiken denk dan aan nagellakken, haarlakken en deo’s. En je dacht er ook nooit zo over na, ik heb zo vaak uit de wind achter een brommertje gefietst, hoe dom ......


Kan de luchtvervuiling door je huid?

Je huid bevat een beschermende laag en daardoor zal je huid niet zo snel luchtvervuiling doorlaten. Maar die gas en stofdeeltje kunnen je huid wel irriteren en beschadigen waardoor de huid meer open staat voor deze deeltjes. Dit kan roodheid, droogte en irritatie aan de huid geven.

Fijnstof gaat in je poriën zitten en dat was je niet even van de huid af. Ze gaan de poriën irriteren en dit kan zelfs een vorm van acne geven.

 

Invloed op de gezondheid van je huid? 

Je huid kan zoals je hierboven gelezen hebt, dus geïrriteerd raken. Maar voorheen zag je veel meer grauwe huidjes met grove poriën door het roken. Of mannen die in de grage werkte of in de kolen mijnen. Die huidjes waren grauw en de poriën zwart. Dat vuil wilde de poriën niet meer uit.


Hoe bescherm je jouw huid?

1) reinig je huid elke dag, ochtend en avond

2) bescherm je huid elke dag met een verzorgende en herstellende crème en eventueel zonbescherming

3) scrub minimaal 1x per week

4) ga regelmatig naar mij om je huid een diepte reiniging te geven. En de evt beschadigende huid weer te herstellen.