Hoe geef jij geur aan je huis?

Wierook

Dat roken niet gezond was, dat wisten we ondertussen wel. Maar het branden van wierrook is voor jouw gezondheid ook niet ok!!

Het wordt veel gebruikt bij meditatie, daarbij worden diepe buikademhalingen geadviseerd. Het moet de omgeving zuiveren. Maar is dat wel zo?

 

Wierook en onze gezondheid
De stoffen die vrij komen bij het verbranden worden gerelateerd met long problemen. Denk aan (synthetische) geurstoffen en fijnstof die vrij komen bij de verbranding. 

 

Wat maakt kaarsen ongezond?

Kaarsen kunnen slecht voor je gezondheid zijn om de volgende redenen:

  • Ze bestaan meestal uit paraffine. Paraffine is een bijproduct van de olie-industrie. Het ontstaat bij het raffineren van ruwe olie. Vaak zit er benzeen in paraffine, dit maakt het ongezond.
  • Geurkaarsen kunnen vervelende chemicaliën bevatten. De geur is vaak synthetisch, dit het goedkoopst om mee te werken. Dit komt tijdens de verbranding vrij.

Maar ook waxmelts, geurstokjes, geurstekkers en luchtverfrissers bevatten niet allemaal gezonde ingrediënten.

 

Gezondere alternatieven
Beter is het om te kiezen voor een etherische olie in een diffuser of plaats de olie op een geursteen. Maak je eigen roomspray. Dit is geeft effect op lichaam en geest. Kies altijd voor etherische oliën van biologische oorsprong. Er zijn veel synthetische etherische oliën te koop, die alsnog giftige stoffen kunnen bevatten. Kies altijd voor biologische etherische oliën van natuurlijke oorsprong. Bij Beauty Within kan je verschillende gezonde oliën en diffusers kopen.