✅verzenden vanaf 3,99 ✅gratis verzending vanaf 70,- ✅milieu vriendelijk verpakt

Tekorten vitaminen & mineralen ?

Heb jij tekorten van vitamines en mineralen?

Als het goed is haal je de vitamines, mineralen en omega vetzuren uit je (biologische) eten. Helaas is de bodem waarop onze groente en fruit wordt geteeld behoorlijk uitgeput. Hierdoor zouden er tekorten kunnen ontstaan, omdat we niet voldoende uit onze voeding kunnen halen. Ook kunnen verslavingen
(suiker, koffie, alcohol, tussendoor snacken) veroorzaken dat we meer vitamines, mineralen en vetzuren nodig hebben om gezond te blijven.

Dan hebben we nog stress.... Die hebben we in verschillende vormen. Soms is het je eigen karakter denk aan perfectionisme of verantwoordingsgevoel.

De ander is weer extra gevoelig (HSP'er) door teveel geluid of indrukken.... opgedaan over de gehele dag. En dan is er nog keuze stress.

Soms wordt er meer dan normaal van jouw lichaam gevraagd, denk aan herstel na ziekte of topsport. Even een aantal voorbeelden waar allemaal tekorten door kunnen ontstaan.

De vitaminen en mineralen zijn belangrijk voor het  functioneren van ons lichaam. En een ondersteunde rol voor je spieren en gewrichten. Vitamine A, Selenium, Koper, vitamine D, Calcium, IJzer, Magnesium en Zink blijken veel voorkomende tekorten bij mensen. 

Tekorten kunnen blijken bv. uit een bloedtest van de dokter, maar als je zelf denkt tekorten te hebben kan je advies vragen van een orthomoleculair therapeut.

Vul de tekorten aan met een hele goede multivitaminen en omega vetzuren. Maak een goede keuze voor jezelf  goedkoop is toch vaak duurkoop.

* Deze blog is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of welke ziekte dan ook te voorkomen. Bij ziekte dien je altijd een arts te raadplegen.


«