✅verzenden vanaf 3,99 ✅gratis verzending vanaf 70,- ✅milieu vriendelijk verpakt

Vitamines voor je huid

Vitamines houden je huid gezond.

Ze maken je huid gezond en beschermt hem tegen bacteriën, schimmels en virussen.

 

Vitamine A is een antioxidant en beschermt je huid tegen vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die vroegtijdige huidveroudering in de hand kunnen werken. Daarnaast versterkt hij de beschermende laag van je huid. Deze vitamine zit in vette vis, eieren, boter, margarine (toegevoegd) en lever.

Vitamine B3 (niacinamide) is een belangrijk ingrediënt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vitamine B3 de aanmaak van huideigen vetten in de bovenste laag van je huid bevordert. Beschermt de huid voor uitdrogen en remt histamine en ontstekingen. Geeft de huid een glad gevoel. Zit olijven, forel, noten, vlees, tarwe en bananen.

Vitamine C* is weer een antioxidant, verminderd pigmentvlekjes en stimuleert de ontwikkeling van collageen. Dit is het weefsel dat je huid soepel en veerkrachtig houdt. (beschermt je huid tegen veroudering) Zit in groenten, fruit en aardappelen.

 

Vitamine E is een van de belangrijkste antioxidanten voor de huid , gaat de vorming van vrije radialen tegen  en remt ontstekingen. Zit in plantaardige olie, noten en zaden. Het zorgt voor vochtevenwicht en werkt extra krachtig in combinatie met vit C.

 

Zink zorgt voor een goede afweer (barrièrefunctie) en helpt je huid soepel te houden. Bevordert de productie van nieuwe huidcellen. Is ook erg fijn voor de huid die snel irritaties als droge, schrale plekjes heeft. Te vinden in vlees,volkorenbrood, peulvruchten en rijst.

 

Koper geeft een gezonde en stralende huidskleur. Zorgt voor een goed zuurstoftransport door de huid. Geeft de huid energie en weerstand. Eet eens wat vaker schaal- en schelpdieren, graanproducten en noten.

Nog meer ondersteuning? 
Zet de onderstaande nutriënten op je huid ter ondersteuning van een mooie huid.

 

Omega 3 zijn vetzuren die je huid gehydrateerd en soepel houden. Ze kalmeren de huid en kunnen ontstekingen remmen. Je kan ze vinden in vette vis, (biologisch) zuivel , lijnzaad en chiazaad.

 

Eiwit bevat aminozuren die helpen aan de opbouw van collageen. Collageen is de stof die je huid steviger en elastisch maakt. In dierlijke producten als vlees en vis. Plantaardige zij bv. soja en quinoa.

 

Vitamine A, B3, C, E, zink en koper zitten in Microplex VMz. Omega 3 zit in de xEO Mega softgels. Yarrow Pom ondersteunt het collageen van de huid.

* Deze blog is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of welke ziekte dan ook te voorkomen. Bij ziekte dien je altijd een arts te raadplegen.


«   »