Rimpels

We krijgen ze allemaal, soms beïnvloed door verschillende oorzaken. We willen er allemaal goed uit blijven zien en de huid veroudering en huidverslapping proberen te vertragen. Hiervoor zijn verschillende huid verjongingsproducten voor. Samen met jou kan ik werken aan een huidverbetering of huidverjonging in de schoonheidssalon. In combinatie van de Kobido facelift massage kan je een nog sneller resultaat bereiken.

Mogelijke oorzaken

Met het stijgen van de leeftijd, vertraagt de stofwisseling. En dit begint al na het 22e levensjaar. Wat beïnvloedt dit proces?

 • erfelijkheid
 • levensstijl
  • roken
  • zon gedrag
  • eetgewoonten
  • alcoholgebruik
  • omgaan met spanning

Hoe voorkom je rimpels? Bekijk onderstaande tips!

Stop met roken.

Natuurlijk weet je dat roken niet gezond voor je is, maar wat dacht je van de "barcode" die je ontwikkelt vooral op de bovenlip. Allemaal kleine streepjes worden er gevormd als je de mond tuit.

Bescherm de huid tegen de zon.

Positieve effecten; we hebben de zon nodig voor de aanmaak van vitamine D, deze zorgt voor een goede opname van calcium en fosfor uit onze voeding voor stevige botten en tanden. Daarnaast wordt endorfine aangemaakt, deze worden onze gelukhormoontjes genoemd.
Negatieve effecten; veel van de rimpels worden veroorzaakt door UV straling. Kijk maar eens naar het verschil van de huid die zich onder de arm bevindt en de huid bovenop. De huid onder de arm is veel zachter en gladder, omdat deze minder in contact komt met de zon. 

Voeding tegen rimpels.

Antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Wanneer UV stralen uw huid binnendringen, creëren ze vrije radicalen, die schade aanrichten aan gezonde cellen en op langere termijn dus rimpels veroorzaken. Eet veel groente en fruit, drink veel groene- of rooibosthee en eet regelmatig superfoods zoals pure chocolade.
Gezonde vetten hebben veel gezondheidsvoordelen. Vetten zoals omega 3-vetzuren dragen bij aan een gezonde en gehydrateerde huid waarbij rimpels minder diep lijken. Ze zitten voornamelijk in vis, lijnzaadolie, chiazaad, walnoten en algen.

Huidverzorging.

Door je huid zo min mogelijk gedurende de dag aan te raken voorkom je niet alleen de verspreiding van bacteriën maar ook evt. vorming van puistjes. Hoe meer beschadigingen aan de huid, hoe meer kans op rimpels.
 1. Reinig de huid met een milde melk of facewash, een mild product voorkomt dat de huid ontdaan wordt van zijn natuurlijke oliën, waardoor de huid gevoeliger wordt en makkelijker beschadigd raakt. Gebruik een gezichtslotion die past bij jouw huidtype en de juiste producten om make-up te verwijderen. Alcohol droogt de huid uit!
 2. Gebruik altijd een milde scrub voor het verwijderen van dode huidcellen.
 3. Hierdoor is de opname van de crème, masker en serum optimaal, met als gevolg minder rimpels.

Slapen & relaxen.

Slaap voldoende, 8 uur per nacht! Goed en diep slapen is heerlijk en goed voor de huid, maar als je op de zij of buik ligt, is het gezicht tegen het kussen aangedrukt en dat kan weer tot rimpels leiden, zowel op het gezicht als het decolleté. Dus slaap op de rug! Relax en geniet van het leven, voorkom zoveel mogelijk stress. Het maakt uw huid ouder en geeft meer rimpels.

Behandeling

Voor een resultaatgerichte aanpak van (beginnende) rimpeltjes is het belangrijk om alle invloeden die een rol spelen met jouw te bespreken. Samen stellen we een (kuur)plan op. Hierbij wordt de huid niet alleen uitwendig verzorgd, maar ook oorzaken die van binnenuit komen, worden niet vergeten. Omdat veroudering zich niet beperkt tot het gezicht, krijgt ook de lichaamshuid aandacht. Kies daarnaast voor de Japanse Kobido Facelift massage of de Bindweefsel Massage tijdens de behandeling in de schoonheidssalon.

 

Producten

Voor de verzorging van de huid zijn speciale producten samengesteld op basis van bijenwas, plantaardige- en etherische oliën. Deze oliën hebben het vermogen om in alle huidlagen door te dringen. Dus ook de diepste lagen waar huidveroudering ontstaat. De werking is intensief verzorgend en verbeterend. Alle producten zijn volledig natuurlijk en worden specifiek voor jouw huid gemengd en gecombineerd. Je bereikt een optimaal resultaat door inwendig de huid te ondersteunen met het "botox" serum regenerant, Traitement Terrain(T.T.), voedingssupplementen, siropen en oliën.  Juist door de combinatie van uiterlijke en inwendige verzorging, krijgt je verbetering van de totale huidconditie.     

Maak een afspraak voor een effectieve behandeling met S.P.A.!