Rimpels & Verslapping

We krijgen ze allemaal, soms beïnvloed door verschillende oorzaken. We willen er allemaal goed uit blijven zien en de huid veroudering en huidverslapping proberen te vertragen. Hiervoor zijn verschillende huid verjongingsproducten voor. Samen met jou kan ik werken aan een huidverbetering of huidverjonging in de schoonheidssalon. In combinatie van de Kobido facelift massage kan je een nog sneller resultaat bereiken.

Wat is de oorzaak?

Rimpels en verslapping van de huid zijn gevolgen van een verlies aan stevigheid van de huid. Het wordt veroorzaakt voornamelijk door de afname van collageen en elastine. Deze weefsels zitten door je hele lichaam, ze ondersteunen bv. ook je organen, weefsel in je armen, billen, buik en ook je gezicht.

Mogelijke oorzaken

 • erfelijkheid
 • veroudering, vertraging van de celdeling
 • gewichtsverlies & zwangerschappen
 • levensstijl
  • zon gedrag
  • te weinig slaap
  • alcoholgebruik
  • geneesmiddelen
  • te weinig bewegen
  • verzwakte organen
  • zware inspanning
  • omgaan met spanning, stress
  • eetgewoonten, weinig voedingsstoffen
  • milieuverontreiniging, bestrijdingsmiddelen
  • weinig water drinken, daardoor meer afvalstoffen

Hoe voorkomen? Bekijk onderstaande tips!

Stop met roken

Natuurlijk weet je dat roken niet gezond voor je is, maar wat dacht je van de "barcode" die je ontwikkelt vooral op de bovenlip. Allemaal kleine streepjes worden er gevormd als je de mond tuit.

Bescherm de huid tegen de zon

Positieve is dat we de zon nodig hebben voor de aanmaak van vitamine D, deze zorgt voor een goede opname van calcium en fosfor uit onze voeding voor stevige botten en tanden. Daarnaast wordt endorfine aangemaakt, deze worden onze gelukshormoontjes genoemd.
Negatieve is dat er veel van de rimpels worden veroorzaakt door UV straling. Kijk maar eens naar het verschil van de huid die zich onder de arm bevindt en de huid bovenop. De huid onder de arm is veel zachter en gladder, omdat deze minder in contact komt met de zon. 

Slapen & relaxen

Slaap voldoende, 8 uur per nacht! Goed en diep slapen is heerlijk en goed voor de huid, maar als je op de zij of buik ligt, is het gezicht tegen het kussen aangedrukt en dat kan weer tot rimpels leiden, zowel op het gezicht als het decolleté. Dus slaap op de rug! Relax en geniet van het leven, voorkom zoveel mogelijk stress. Het maakt uw huid ouder en geeft meer rimpels.

Bewegen

Een zittend leven is niet goed voor ons, beweging zorgt voor een goede bloedsomloop en doorbloeding van onder andere de huid. Door de doorbloeding krijgt de huid zuurstofrijk bloed met voedingsstoffen. Daarnaast is het goed om stress te verminderen en natuurlijk is het goed voor de lijn. Een half uurtje per dag in de buitenlucht geeft ontspanning en zuurstof laten je huid stralen.

Bovenstaande oorzaken, veroorzaken allemaal vrije radicalen

Antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Wanneer UV stralen uw huid binnendringen, creëren ze vrije radicalen, die schade aanrichten aan gezonde cellen en op langere termijn dus rimpels veroorzaken. Eet veel groente en fruit, drink veel groene- of rooibosthee en eet regelmatig superfoods zoals pure chocolade.

Gezonde vetten hebben veel gezondheidsvoordelen. Vetten zoals omega 3-vetzuren dragen bij aan een gezonde en gehydrateerde huid waarbij rimpels minder diep lijken. Ze zitten voornamelijk in vis, lijnzaadolie, chiazaad, walnoten en algen.

Behandeling

Voor een resultaatgerichte aanpak van rimpels en ververslapping is het belangrijk om alle invloeden die een rol spelen met jouw te bespreken. Samen stellen we een (kuur)plan op. Hierbij wordt de huid niet alleen uitwendig verzorgd, maar ook oorzaken die van binnenuit komen, worden niet vergeten. Mooie resultaten worden bereikt door de combinatie van de S.P.A. aromatherapie producten met de Japanse Kobido Facelift massage of bindweefsel massage. Door de massage komen die huidverbeterende werkstoffen diep in de huid.

De producten voor thuis en de tijdens de behandeling zijn altijd op maat, jouw huid reageert op de wisselingen van het seizoen en op de levensomstandigheden.

Zorg dat je basis routine klopt, pas dan kan je aan herstel werken.Maak een afspraak voor een effectieve behandeling met S.P.A.!